perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kamat kasassa? Ainakin jotenkin!

Olen harrastanut viime aikoina nettishoppailua ja tehnyt hankintoja retkeä varten - joten tässä postauksessa kokemusta uusista nettikaupoista ja ostoksista. Oikeastaan aika hyvin alkaa olla ainakin vaatepuolella kamat kasassa. Pienempiä asioita pitää vielä hankkia kuten alusasu, vaellussukkia, kunnon hanskat x 2 (kevyemmät ja kunnon lämpöiset) sekä muuta sälää. Kyllä se vaan niin on totta että nettishoppailua kannattaa harjoittaa ja käyttää aikaa hommaan, sillä rahaa säästyy kun kartoittaa rauhassa mistä löytyy sekä kyttää tarjouksia.

Hankin Julbo Explorer aurinkolasit ja kyllä ne on hyvät. Ehtivät lojumaan aurinkoa odotellessa tuola kaapissa pari kuukautta mutta nyt kevään tultua on kyllä niiden parhauden huomannut. Autolla ajaessakin toimivat mainiosti. Julbot löytyivät saksalaisesta verkkokaupasta jolla on suomenkieliset sivut nimeltä Bergfeunde.  Toimitus oli nopea ja kuriiri toi suoraan kotiovelle. Hintaa Julboille tuli piirun alle 99€.

Puoliso tilasi itselleen ulkoilutakkia Zalandosta ja sain samalla ruinattua itselleni synttärilahjan tuossa helmikuussa - kuoritakin. Päädyin tähän CMP 2-IN-1 malliin koska tuo muuntautuminen liiviksi jotenkin innosti. Takki oli tarjouksessa tuolloin ja maksoi noin 65€. Hyvä on ollut, testattu on eri säätiloissa enkä keksi nyt hirveästi valittamista. Kokoa isomman olisin voinut tilata ehkä mutta ei tuo 38 nyt liian pieni ole, sopiva, mutta ajatellen että jos sinne alle haluaisi kovasti fleeceä yms tunkea niin saattaa olla piukka. (vastasynttärilahjana puoliso sai muuten 10 kerran salikortin Vidaan ja on jo käynyt muutamia kertoja aloittelemassa salitreeniä uudelleen).

Housuosasto mietitytti pitkään ja hartaasti että millaiset sinne nyt hankkisi. Omasta takaa ei vaellushousuja ollut eikä kokemustakaan sellaisista kunnollisista joten Google joutui taas usean viikon ajan auttamaan salapoliisityössä. Jostain syystä palasin aina katsomaan uudelleen ja uudelleen näitä Lundhagsin Njeeru-housuja.  Tuon Sportamoren kautta minne tuo linkki johtaa tilasin viikko sitten - ja hyvä kun silloin tilasin kun tarjous oli! Nyt hinta näköjään 139,90€ - minä maksoin viikko sitten ostaessani 83€! Nettikauppa toimi todella hyvin ja nopeasti. Tilasin housut viime viikon tiistaina ja olin varma etteivät tule kun vasta pääsiäisen jälkeen mutta torstaina tuli jo tekstari että voit noutaa Siwasta. Lasku oli mukana eli vasta sovittamisen jälkeen tarvitsi maksaa. Onneksi luin ne arvostelut mitä eri saiteille oli housuista kirjoitettu sillä jos olisin tilannut normikoon olisi ne olleet ihan liian pienet. Arvosteluissa kehoitettiin tilaamaan kokoa isommat kuin normisti ostaisit sillä istuvuus on tiukahko. Sopivat tuli ja testattu on. Tykkään näistäkin!

Viimeisimmän hankinnan tein tänään. Olen jo pidempään kelaillut että olisiko aktiivisuusranneke tms hyvä. Paljon olen kuullut käyttäjiltä kehuja ja itse katsellut sellaista missä on myös GPS mukana. Se ominaisuus lähinnä siksi että sitten Kilimanjarolla saan seurata myös korkeutta ja reittiä. Uskon että muuten tuosta on hyötyä itsellekkin että pystyy paremmin seuraamaan tekemisiään. Päädyin ostamaan Polar M400 mallin Hobby Hallista, hintaa sykevyön kanssa 169€. Ihan paska :) Johtuen siitä että mä en osaa vielä käyttää sitä… Rekkauduin Flow-portaaliin mikä näyttää todelta hyvältä seurantatyökalulta. En ole jaksanut vaan vielä perehtyä että miten tuo toimii… Pistin sen ranteeseen kun lähdin koiran kanssa lenkille ja pienen matkaa käveltyäni sain sen jopa tallentamaan meidän matkaa. Nyt se piippaa tuossa mun vieressä "tallennus keskeytetty" kun en jotenkin saa sitä pysäyttämään itseään ja palaamaan takaisin alkunäyttöön eikä se sitä mun kävelydataa ole sinne Flown puolelle synkannut eikä myöskään iPhone appsiin minkä kanssa tietty heti menin lataamaan. Ehkä täytyy tosiaan katsoa ne tutorialvideot ja perehtyä käyttöohjeisiin ennen kuin menee hermo! Palailen aiheeseen tuossa myöhemmin kuinka M400 kanssa on alkanut yhteiselo toimimaan.

Shoppailun lisäksi muu treenaaminen menee vähän jotenkin. Onneksi kevät tulee ja pääsee oikeasti tekemään pidempiä lenkkejä kun valoa riittää virka-ajan ulkopuolellakin. Aika vaan menee niin nopeasti että kohta sekin reissu on ohi. Tänään juuri näpyttelin ihan virallisestikin lomatoiveen töistä tuolle matkamme ajalle joten konkretisoituu päivä päivältä tuo lisätreenin tarve. Hyvät varusteet kun ei yksistään sinne huipulle vie!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti