keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Siitä se ajatus sitten lähti…..

Viime sunnuntaina saimme idean. Ihan ensimmäistä kertaa ei idea mielessä käynyt mutta aina aikaisemmin se oli jäänyt pelkäksi puheeksi "joo sitten joskus". Tällä kertaa päätettiin että sanoista tekoihin. Useampi tunti siitä kun keskustelu alkoi oli tehty taustatyötä sen verran että varaus oli laitettu menemään. Tiistaina oli jo varausmaksut solahtaneet luottokortilta ja homma peruuttamaton. Tai ainahan voi perua mutta tässä tapauksessa se maksaisi jo satasia palauttamatta jäävinä varausmaksuina. Me kiivetään ensi syksynä Afrikan katolle, Kilimanjarolle.

Palataan lauantaihin. Käytiin koko perheen kera katsomassa Everest elokuva. Siitä se ajatus sitten lähti kytemään. Taas. Everest oli itselleni jotenkin liikuttava kokemus sillä olin Nepalissa matkailemassa ja vaeltamassa muutama vuosi tuon tapauksen jälkeen. Asia puhutti sielä sillon paljonkin, itse hankin paikallisesti kirjakaupasta Into Thin Air kirjan jota Pokharassa Himalajan juurella luin. Leffa perustuu osaltaan tuohon kirjaan ja kirjailija esiintyy henkilöhahmona leffassa. Samaisella Nepalin reissulla jossain kohtaa juttelin muiden trekkaajien kanssa joilla kokemusmapissa oli Kilimanjaron valloitus. Tuolloin, lähes 20 vuotta sitten ajattelin ensimmäistä kertaa että sinne. Puolison kanssa asiasta puhuttiin joskus muutamia vuosia sitten mutta ajatuksen tasolle jäi. Nyt leffan jälkeen asia nousi taas mieleen - eikä tällä kertaa jäänyt jutusteluasteelle.

Ensi syksy valikoitui ajankohdaksi hyvien kiipeilyolosuhteiden vuoksi ja siksi että on aikaa valmistautua. Tässä blogissa tuota valmistautumista onkin sitten tarkoitus jakaa. Haasteita on. Oma kunto ei kovin kummoinen ole joten siinä se isoin haaste on. Röökiä menee ja siitä pitäisi päästä eroon. Erilaisia varusteita pitäisi tutkia ja hankkia, ruokavaliotakin ehkä miettiä. Valmistautumisen lisäksi tavoitteena on siis yleisesti ottaen terveempi ja liikkuvampi elämäntapa. Lue myös taustaa-välilehdeltä hieman lisätietoa tästä sekä vähän myös itsestäni.

Uusia kenkiä testaamassa
Eli siis, ensi syksynä mennään! Kiipeilyretki itsestään varattiin amerikkalaisen Peak Planetin kautta. Päätökseen tultiin arvostelujen perusteella ja sopivan reitin sekä ajankohdan. Reittimme tulee olemaan Rongai ja kuutisen päivää kiipeäminen kestää. Urakan jälkeen teemme vielä päivän safarin Arushan luonnonpuistoon.

Hieman hankintoja olen alkanut ja ehtinyt tekemään - tärkeimmästä aloittaen. Kunnon asiaan sopivat kengät. Ne on nyt hankittu ja sisäänajo aloitettu - tälläset hankin. Hankitalistalla on vielä monta juttua ja niistäkin lisää….

Mutta hei, tervetuloa lukemaan blogiani, tsemppaamaan ja jakamaan kokemukseni pitkästä matkasta mäen päälle! Korsosta lähdetään ja Afrikan katolle päädytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti