sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Onneksi kaikkea ei tarvitse ostaa….

Testatut otsavalaisimet
Rinkka näyttää ja tuntuu hyvältä
selässä
Tuollainen reissu kuten meillä tulossa syö luonnollisesti rahaa. Kustannuksia ei tule pelkästään matkan osalta; vaan myös varusteiden sillä niiden on pakko olla hyvät. Aikaisemmassa bloggauksessani täällä vähän mietiskelinkin että mitä pitää mukaan ottaa ja hankkia. Kun lähtökohdat useamman päivän vaellukseen on ne mitkä ne itselläni on - ei tarvittavia varusteita ole juurikaan entuudestaan lojumassa kaappien perukoilla. Kaikki pitää hankkia. Laadukkuus ja käyttömukavuus on todella korkealla varusteiden vaatimuslistalla koska en ainakaan itse halua että vaellus kärsii tai jopa huipun saavuttaminen epäonnistuu siksi että varusteet on epämukavat tai lahoavat matkalla.

Postilakosta huolimatta paketti
tuli parissa päivässä
Onneksi tosiaan kaikkea ei tarvitse ostaa! Yhteistyökumppanini Liizin kautta voi vuokrata retkeilytarvikkeita - tosin heidän valikoimastaan löytyy tavaraa myös kotiin, lastentarvikkeita sekä työkaluja ja valikoima kasvaa koko ajan. Tuotteet on laadukkaita - ja vuokraamalla säästää kyllä pitkän pennin verrattuna siihen mitä kustantaisi ostaa itselleen uutena esimerkiksi ne tuotteet mitä itseltäni puuttuu matkalle; rinkka, makuupussi, otsavalaisin, makuualusta noin nyt alkuun tulee mieleen puutelistalta. Rinkan vuokraus, kuten muidenkin tuotteiden onnistuu niin kätevästi tuolta. Vuokrattavat tarvikkeet tulee postipaketilla kotiin muutamassa päivässä.Tottakai varmasti jos vastaavia reissuja harrastaa useamminkin kuin kerran joskus kymmenessä vuodessa se itselle hankinta kannattaa. Retkeilytarvikkeiden vuokraus on itselleni kuitenkin tällä hetkellä mielekkäämpi vaihtoehto kuin rahan käyttäminen useiden satojen eurojen edestä ostamiseen ja tavaran kertyminen kaappeihin. Kaikkea ei tietenkään vuokrata voi mutta ne mitä voi niin ehdottoman hyvä vaihtoehto!

Puoliso testaa otsalamppua
Meillä oli nyt testissä Liizin kautta Haglösin 50 litrainen rinkka sekä muutama otsavalaisin; tehokkaampi Navigator ja sitten kevyempi malli Lumonite Compass.  Kaikki tuotteet äänestettiin sekä itseni että puolison puolesta jatkoon - todella päteviä tarvikkeita ajatellen meidän reissua. Otsalappujen testauksesta koiriemme kera pimeässä metsässä kerroin toisen blogini puolella täällä - käy lukemassa.

Rinkkatestin statistiikkaa
Säätäminen itselle sopivaksi
on helppoa


Virallista rinkkatestiä tein tuola meidän lähimetsässä yhdessä Arttu-koiran kanssa vaikka onhan tuota testailtu ja tutkailtu tässä jo monena päivänä. Kierrettiin tarkoituksella vähän haastavammassa maastossa pysyen pois poluilta ja sorateiltä niin paljon kuin mahdollista jotta saatiin kunnolla tuntumaa rinkkaan - liukkailla kallioilla, kivien ja kantojen yli, kuusen oksien alta. Latasin painoksi 2 x 2 kilon painoiset käsipainot sekä random vaatteita sekä tavaraa - painoa oli toista kymmentä kiloa pakattuna sekä rinkan oma paino. Rinkka on säädettävissä kantajan selän mukaan mikä lisää käyttömukavuutta - säätäminen itselle sopivaksi oli simppeli ja nopea homma. Paino rinkassa jakautui hyvin tasaisesti enkä tuon meidän testikävelyn aikana kertaakaan tullut epämukavuuden tai liian painon tunnetta. Rinkassa on mukavasti tilaa kyllä ja eri taskuja sekä pakettiin kuuluu myös erillinen sadesuoja. Hyvin voisin kuvitella kantavani tätä selässäni pitempiäkin matkoja mitä nyt teimme ja puoliso kuittaa olevansa samaa mieltä. Tätä tapaa treenata Kilimanjarolle suositellaan kovasti ihan ykköstapana - eli vaihtelevassa maastossa kävelyä eri pituisia matkoja rinkka selässä. Sitähän se koko homma sielä sitten on joten valmentautuminen näin on tärkeää ja sitä pitää jatkossa omaankin treenikalenteriin lisätä merkittävästi. Tänään jatkan treeniä vielä illemmalla BodyPumpin merkeissä Vidassa - selän lihaksisto ainakin kaipaa vielä paljon enemmän voimaharjoittelua juurikin tuota rinkan kantamista selässä mielessä pitäen.

Arttu-koira testipoluillaLiizin Facebook-sivuilla on muuten vielä huomiseen 30.11.2015 voimassa oleva tarjouskamppis; 25% alennusta retkeilytarvikkeiden yli 40 euron vuokrauksista. Kannattaa käydä tsekkaamassa jos retkiä on näköpiirissä ja pistää sivusto muutenkin tykkäyslistalle niin pysyy perillä kun tarjouksia tulee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti