tiistai 13. lokakuuta 2015

Viesti vuorelle mukaan

Vien mukanani vuorelle viestin joka on niin tärkeä että edes se Afrikan katto ei ole tarpeeksi korkea ja näkyvä paikka sitä julistaa. Hyvä alku kuitenkin ja toivottavasti viesti näkyy sieltä selkeästi, laajalle ja ihmiset sen kuulevat.

Olen jo aikaisemmin maininnut kirjoittavani myös toista blogia. Tassunpohjia blogi keskittyy koira-aiheen ympärille ja erityisen lähellä omaa sydäntä on kodittomat koirat ja niiden auttaminen. Kodittomia koiria voi auttaa erityisen hyvin valistamalla ihmisiä steriloimaan koiransa. Koiria on maailmassa ihan liikaa nykyisellään ja steriloimattomat koirat lisääntyy; oli sitten kyseessä vapaana kulkevat koirat tai ihan lemmikkikoirat joille vahinkoja sattuu. Meillä Suomessa kodittomien koirien ongelma ei ole niin näkyvä, mutta jo Euroopassa tilanne on järkyttävä - koko maailmassa sanoinkuvaamattoman kauhea. Kyse ei ole muutamista tuhansista koirista - vaan sadoista miljoonista koirista. Kodittomana syntyneen, kadulle tai koiratarhoille hyljätyn koiran kohtalo on harvoin muu kuin kuolema. Joko sinne kadulle sairauksien, onnettomuuksien, luonnonolosuhteiden, ihmisen aiheuttaman julmuuden vuoksi tai lopetettuna koiratarhoille. Moni ajattelee että ratkaisu kodittomien koirien on ongelmaan on että "tapetaan ne kaikki". Tappaminen ei kuitenkaan ratkaise mitään sillä koiria hyljätään koko ajan lisää ja niitä syntyy koko ajan lisää. World Health Organization on myös linjannut että ainoa kestävä ratkaisu on sterilointi. Kun koirat - ja kissatkin, eivät enää voi lisääntyä - ongelma ratkeaa ajan kanssa itsestään. Kun ihmiset steriloivat lemmikkinsä ei vahinkoja pääse sattumaan eikä populaatiot kasva. Suomessa vaikka ei koiraongelmaa ole, meillä on valtava ongelma kissojen kanssa. Maaseudulla varsinkin kissat kulkevat vapaana, steriloimatta ja ei-toivottuja pentueita syntyy. Suomessa eläinsuojelu joutuu lopettamaan noin 10000 kissaa joka vuosi. Ei ollenkaan hyvä juttu.

Haastattelin toisen blogini puolella Rescueyhdistys Kulkurit ry:n silloista varapuheenjohtajaa Taijaa kesäkuussa. Lue tuo kirjoitus täältä ja saat hyvän taustatiedon siitä mitä kyseinen yhdistys on viime aikoina menestyksekkäästi tehnyt sterilointikampanjoiden eteen - ja miksi. Kulkureilla on käynnissä pitkäaikainen projekti #spayone. Tarkoitus varainkeruun lisäksi sterilointeja varten Romaniassa myös kiinnittää ihmisten huomiota asiaan ja tuoda näkyvyyttä sille kuinka kestävää eläinsuojelutyötä voi tukea - sekä tietenkin huolehtia oman lemmikin steriloinnista.

Juttelin tuossa muutama ilta sitten Kulkureiden toiminnanjohtajan Sallan kanssa tästä heidän hankkeestaan sekä omasta projektistani kiivetä mäen päälle. Oma motivaationi vain kasvaa kun saan viedä Kulkureiden viestin mukanani ja seisoa huipulla kyltin kanssa joka muistuttaa ihmisiä että eläinten sterilointi pelastaa henkiä. Erityisen hienon fiiliksen asiaan tuo tietenkin että voin omakohtaisesti näin kiittää Kulkureita edistyksellisestä ja kestävästä työstä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Kyltti reppuun siis!

Lue lisää:

Rescueyhdistys Kulkurit ry - tietopaketti steriloinneista
#spayone kampanjan Facebook-sivutEi kommentteja:

Lähetä kommentti