torstai 22. lokakuuta 2015

Yllättäen pidänkin BodyPumpista

Olen nyt kolme kertaa käynyt tuola Vidassa torstaisin BodyPump tunnilla. Ensimmäisen kerran jälkeen saatoin jopa treenikavereille Hannalle ja Johannalle mainita että "ei oo mun juttu, en tuu tänne enää koskaan". Olen surullisen kuuluisa siitä etten omista ensimmäistäkään lihasta, varsinkaan yläkropassa. Jotenkin en siis ihmettele että ensimmäisen kerran jälkeen fiilikset oli - never again. Seuraavana päivänä vielä vahvemmin koska sattui käsiin ja jalkoihin - hyvä kun kahvikuppia jaksoi nostaa. Päätin kuitenkin mennä toisenkin kerran ja kolmatta kertaa ei tarvinnut edes miettiä. Ensimmäisen kerran fiiliksiä latisti luonnollisesti taas kerran se että iso osa tuntia meni sähläämiseen painojen vaihtojen kanssa. Nyt kun tunnin kulku on tullut tutummaksi osaa jo miettiä valmiiksi mitä tarvitsee ja missä kohtaan.

Oman kolmen kerran kokemuksen perusteella tuo tunti on ihan loistava kaikille. Ihan siitä syystä että voit ladata omaan pisteeseen painoja ja tankoja laidasta laitaan sekä käyttää niitä oman kunnon ja fiiliksen mukaan. Ei tarvitse rehkiä äärirajoilla tai heittää tankoa nurkkaan kun ei jaksa -  vaan voi vaihtaa kevyempään ja tietty päin vastoin - jos tuntuu että painoa ei ole tarpeeksi helposti vaihdat lisää hanaa kun olet tunnin alussa kerännyt eteesi eri painoisia kiekkoja, tankoja ja käsipainoja. Liikesarjat on helppoja - kikkailua ja rytmitajua ei tarvitse olla joten ilman sekoilua ja kompastumista omiin jalkoihin selviää. Lemppariksi on muodostunut hauiskääntö, se on mukavaa. Punnertamista inhoan. Onneksi senkin voi tehdä monella tapaa. Tunnilla on motivoiva vetäjä kuten BodyCombat tunnillakin joka korjaa tekemistä tarvittaessa. Se oli kyllä ihan totta mitä kaverini Hanna sanoi kun ensimmäistä kertaa tuonne mentiin että tuloksia alkaa tulla alussa aika äkkiä ja nopeasti voi lisätä painoja. Tänään lisäsin volaa jo ja ei ollut huono päätös. Löysin tämän lyhyen esittely videon Les Mills BodyPumpista - kannattaa katsoa!


Tämän päivän BP HeiaHeiaan merkattuna -
fiilis täys kymppi.

Toinen juttu mistä pidän ja minkä hiljattain löysin on HeiaHeia sovellus. Olin etsiskellyt jo tovin jotain näppärää työkalua jonne kirjata omia treenejä. Itselleni seuranta on osa motivointia - ihan siksi että haluan nähdä että teen jotain. HeiaHeia on tähän varsin näppärä. Kirjaan ylös päivitäiset jutut - melko ylimalkaisesti mutta pääasia on että kirjaa ja voi itse katsella mitä sitä on tehnyt.

Näistä postiivisista asioista huolimatta masentaa tuo fakta että sää muuttuu koko ajan sateisemmaksi, pimeämmäksi ja kohta on talvi… Epämiellyttävää mutta onneksi on tuo liikuntakeskus missä voi käydä vaikka tuuli tuivertaa, sataa ja on kylmä. Koiralenkitkin aikaistuu ja pian pitää ryysiä suoraan kotia tullessa metikköön jos meinaa vähänkin päivänvalon aikaan ulos päästä. Talvea tosin odotan nyt ensimmäistä kertaa sillä en todellakaan pidä lumesta ja kylmästä. Pakko on sekin mörkö voittaa sillä eihän sielä vuorella mikään lämmin ole joten pakkasen sietoa on sitäkin pakko tässä kasvattaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti